• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Ring 112, hvis bilen går i stå i vejbanen på motorvejen


Ring 112, hvis bilen går i stå i vejbanen på motorvejen

Hvis du går i stå på motorvejen og holder i en vejbane, så skal du nu ringe 112 – også selv om det er et mindre uheld. Det er budskabet i Vejdirektoratets nye kampagne.

Ring 112 på motorvejen.JPG

At trafikanter skal ringe 112, hvis de havarerer på motorvejen, er en helt ny anbefaling, der kun gælder for uheld på motorvejen, hvor bilen holder stille i en af motorvejens vognbaner (hvis du holder i nødsporet, så ringer du bare selv til vejhjælp). Formålet med kampagnen er at øge både trafiksikkerheden og fremkommeligheden på motorvejene.

Hvor skal bilen så fragtes hen?

Når fejebladet er fremme og samler bilen op, så bed om at få din bil fragtet til dit eget eller dit nærmeste frie danske værksted.

Mange forsikringsselskaber har nemlig frit værkstedsvalg. Så hvis du vil være sikker på, at reparationen udføres af et værksted, som kender bilen, så tag føringen, og få bilen hen til din mekaniker.

Din mekaniker rådgiver dig herefter med, hvad det videre forløb er i forhold til skadesudbedring og hvordan du anmelder skaden til dit forsikringsselskab.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.



I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net