• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Sådan er reglerne for sommerdæk


Sådan er reglerne for sommerdæk

Når det gælder dæk, så er der kun et lovmæssigt krav: Der skal være minimum 1,6 mm slidmønster tilbage på dækket.

sommerbil pixa.jpg

Men selvom der kun er en regel, så er der andre ting, som er værd at følge, når det gælder dæk.

For eksempel, så anbefaler vi, at man kører på sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren, selvom det ikke er et lovkrav.

Dæk er nemlig designet og produceret til forskellige klimatiske forhold, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvad du kører på hvornår.

Sommerdæk er specialfremstillet til at kunne klare den varme og tørre asfalt. Gummiblandingen, som udgør dækket, er hårdere end på vinterdæk, og derfor slides sommerdæk mindre. De bløde vinterdæk bliver flået i stykker på en varm asfalt.

Desuden giver dækkes udformning et bedre vejgreb på sommerdagene, hvilket er en anden grund til at få skiftet til sommerdæk, når temperaturen stiger i foråret.

Dæk kan godt blive for gamle, hvilket får gummiblandingen til at stivne, så vejgrebet mindskes.

Få hjælp af dit værksted til at vurdere, om du blot skal have skiftet fra vinterhjul til sommerhjul, eller om det er tid til nye sommerdæk på dine fælge grundet alder eller på grund af for slidte dæk.

Du kan med fordel få skiftet dæk i forbindelse med et service. Ring allerede i dag og bestil tid.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.



I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net