Tjek olien

Vær opmærksom på bilens olieforbrug i ferien.

olietjek iStock-1195719243.jpg

Er du en af dem, som har brugt sommerferien til at køre en fantastisk tur gennem Europa i din bil – eller bare har kørt mere. Så er det en god ide at tjekke din bils olieniveau.

Når ens kørselsforbrug ændrer sig, fx fordi man kører længere per dag eller bilen udsættes for udfordrende forhold, som bjergkørsel, så er det en rigtig god ide at tjekke bilens olieniveau.

De ændrede kørselsforhold kan betyde, at olieforbruget stiger, så motoren bliver unødigt slidt eller i værste fald havarerer. Det kan ske for både benzin- og dieselbiler. Baggrunden er, at motoren bliver mere varm på de lange ferietræk og arbejder på en anden måde, når den skal op og ned ad stejle veje, som sjældent ses i Danmark. Faktisk blot, at en ny chauffør sætter sig bag rattet, kan ændre olieforbruget.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du tjekker bilens olie eller har brug for hjælp til det, så kom ind forbi din mekaniker, der står klar til at hjælpe.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.



I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net