• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› 100 millioner biler kan stjæles uden nøgle


100 millioner biler kan stjæles uden nøgle

Op mod 100 millioner ejere af biler produceret af VW risikerer at se deres biler køre afsted for næsen af dem, selv om de har nøglen i lommen.

Tilbage i 2013 var computereksperten Flavio Garcia og et hold forskere gjorde klar til at afsløre en sårbarhed i VW’s biler, der satte dem i stand til at starte og køre i millioner af biler uden at være i besiddelse af nøglen. Den afsløring satte et sagsanlæg en stopper for i to år, men nu et år efter, at sårbarheden omsider blev afsløret, er Garcia og hans kolleger på banen med en endnu mere graverende afsløring.

Denne gang er computer-nørderne klar med dokumentation for, at VW ikke bare lod tændingen være sårbar, men hele det nøgleløse system, der også er ansvarlig for at låse og åbne bilens døre. Og denne gang hævder forskerne, at sårbarheden gælder stort set samtlige VW-producerede biler solgt siden 1995. Det er mange. Ifølge forskerne op mod 100 millioner. For at det ikke skal være løgn, så er der tale om to af hinanden uafhængige sårbarheder. 

Hackerværktøj VW.png

Den første sætter opfindsomme tyve med teknologisk forstand i stand til på afstand uden nøgle at låse praktisk talt hver eneste bil Volkswagen Group har solgt gennem de seneste 20 år heriblandt mærker som Audi og Skoda.

Den anden sårbarhed omfatter yderligere mange millioner biler som udover VW også omfatter mærkerne Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Ford, Mitsubishi, Nissan, Opel og Peugeot.

Begge sårbarheder kræver en billig, nemt tilgængeligt stykke radio hardware, der skal bruges til opsnappe signaler fra ofrets bilnøgle. Disse signaler bruges efterfølgende til at klone nøglen.

- Prisen er lav for det udstyr, der skal bruges, og designet er enkelt, og så kan du konstruere noget, som virker præcis som den originale nøgle, siger Garcia til magasinet Wired.

Mindst et af de firmaer, der leverer nøgleteknologien har i årevis anbefalet VW at opgradere til en nyere og mere sikker teknologi, men vi skal helt frem til den nyeste Golf, før nøgleteknologien er blevet til en ny og betydelig mere sikker udgave.

Hvis du er i tvivl om din bil er omfattet af den usikre teknologi, så lås bilen manuelt med nøglen, så er det ikke muligt at hacke sig vej ind i bilen. 


Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net