• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Apple sender tre selvkørende Lexus på testtur


Apple sender tre selvkørende Lexus på testtur

Apple, mor til fænomener som iPhone, iPod og iPad har fået tilladelse til at teste tre selvkørende biler. Måske er der en iCar på vej?

Nyheden om, at Apple skal til at teste selvkørende biler kan læses i flere medier som for eksempel Reuters og Bloomberg. Tilladelsen ses som det hidtil klareste tegn på, at Apple vil være med helt fremme, når selvkørende biler indtager vejene. Med tilladelsen blander Apple sig i det eksklusive selskab af virksomheder, der alle arbejder på at udvikle selvkørende teknologi til biler og efterfølgende håber at blive leverandør af selvkørende biler til den brede befolkning.

"... (Apple, red.) is investing heavily in the study of machine learning and automation, and is excited about the potential of automated systems in many areas, including transportation,” siger Apple-direktør Steve Kenner.

De tre selvkørende biler, som Apple kan teste med seks chauffører tilknyttet, er som bilen på billedet af mærket Lexus og model RX450h fra 2016. 

Lexus RX 450h 2016.jpg

Selv om Apple aldrig åbent har erkendt, at selskabet arbejder på hverken en selvkørende eller en elektrisk drevet bil, så har virksomheden i de senere år hyret dusinvis af bileksperter, og den her nye tilladelse løfter lidt af sløret for Apples planer.

- Dette bekræfter, hvad der længe har verseret rygter om, nemlig at Apple i det mindste leger med tanken om at bevæge sig ind på markedet for selvkørende biler i et eller andet omfang, siger Chris Theodore, direktør for konsulenthuset Theodore & Associates og tidligere vice administrerende direktør hos Ford og Chrysler til Reuters.

Tilladelsen betyder ikke, at Apple bygger en selvkørende bil, selv om mange rygter peger i den retning. Det kan også tænkes, at Apple udvikler software til selvkørende biler eller måske hardware af en slags knyttet til den selvkørende teknologi.

Udover Apple har også Alphabet (en Google-afd.), Ford, VW, Daimler, Tesla og GM fået tilladelse til at eksperimentere med og teste selvkørende biler i den amerikanske stat Californien.

Adskillige virksomheder hævder at have de første selvkørende biler klar i 2020, men selv om teknologien måske er klar, vil der fortsat være monumentale udfordringer i form af lovgivning og både administrative og praktiske forhold som for eksempel hvor de selvkørende biler, skal have lov at køre. Men at de selvkørende biler er godt på vej til at komme op i fart, det hersker der ikke længere tvivl om.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net