• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Bilproducent sparer trekvart milliard på ansattes gode idéer


Bilproducent sparer trekvart milliard på ansattes gode idéer

Gode idéer er guld værd. Audi sparer hvert år omkring trekvart milliard kroner på at gøre brug af medarbejderes gode idéer.

Hittepåsomme medarbejdere øger effektiviteten hos Audi, så det kan ses på bundlinjen. Sidste år afleverede Audi-ansatte mere end 25.000 idéer alene i de to tyske fabrikker i Ingolstadt og Neckarsulm. Omkring 13.500 af disse idéer førte til ændringer i produktionen, som nu sikrer Audi en årlig besparelse på 818 millioner kroner.

En del af besparelserne, 60 millioner kroner, udbetales til idémagerne i form af bonus.

Intern idéafdeling
De mange idéer vurderes af specialister i forskellige afdelinger, og mange af dem bliver efterfølgende indført. Via et online værktøj kan medarbejderne følge med i, hvordan det går for deres idéer. Spørgsmål og rådgivning klarer Audis interne idéafdeling.

Audi malere lakering Foto_Audi.jpg

Foto: Audi

- Alle medarbejdere kan komme med deres idéer og på den måde bidrage til at klæde Audi bedre på til at møde fremtidens udfordringer, siger Marcus Schulte, chef for Audi Ideas Agency.

Tre idéer viser omfanget og det store potentiale, der er i, at de ansatte tager tænkehatten på.

To medarbejdere fra Neckarsulm hvis job det er at male de biler, der skal have en special lakering, fandt på en anden måde at bestille de specielle farver hjem på, hvilket reducerede mængden af forbrugt lak en god del. Med 1.100 speciallakerede biler om året, gav det en årlig kontant besparelse på mere end 2 millioner kroner.

Luft til lodningen
Tre ansatte i Audis fabrik i Ingolstadt fandt på at montere en luftdyse til en lodderobot, der lodder to dele på Audi Q2’s bagklap sammen. Luftdysen reducerer mængden af lodderester og betyder, at det ikke længere er nødvendigt at rense bagklappen ved håndkraft. En arbejdsproces og brug af renseklude elimineret. Resultatet er en årlig besparelse på omkring 300.000 kroner.

Det sidste eksempel handler om stregkoder. Tidligere måtte der sættes ekstra stregkode-mærkater på forskellige plasticdele, fordi den gamle stregkodelæser kun kunne læse sort/hvide-billeder. En ansat foreslog at installere en speciel læser, der kan aflæse den datakode, som er præget i støbeformen. Og Vupti, så var der ikke længere brug for de ekstra stregkode-mærkater. Årlig besparelse; knap 160.000 kroner.

Audi har haft forslagsbokse på sine fabrikker i over 50 år, mens den nuværende form har eksisteret siden 1994. Audi har lignende forslagsbokse i andre fabrikker i Europa. I Bruxelles i Belgien og Győr i Ungarn dumpede der eksempelvis 11.890 forslag ned i boksene i 2018. Kvaliteten af idéerne gjorde, at Audi årligt sparer mere end 255 millioner kroner alene de to steder.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net