Er din bils dæk nedslidte?

Bladene falder af træerne, det regner mere og temperaturerne bliver koldere. Det er blevet efterår.

Det gør noget for forholdene på vejene, hvorfor nedslidte dæk kan udgøre en potentiel fare, som du, som bilejer, har pligt til at være opmærksom på. Nedslidte dæk svækker bilens greb i vejen og dens bremselængde, hvilket ikke blot er farligt for dig, men også dine medbilister.

Der eksisterer en lovmæssig grænse på dækmønstre, der hedder 1,6 millimeter, hvilket kan blive en dyr lærestreg sikkerhedsmæssigt og økonomisk.

Ifølge §67, stk. 3, koster nedslidte dæk 1000 kroner i bøde per nedslidte dæk. Er alle bilens fire dæk nedslidte, kommer bøden derfor til at være 4000 kroner.

Af den grund er det vigtigt at være opmærksom på din bils dæk, da det, som det står i loven, er motorkøretøjets førers pligt. I praksis er det klogt at skifte dæk på din bil, når dækmønstrene er nedslidte til 3 millimeter. Det kan i den forbindelse være en god ide at få sat vinterdæk på din bil, inden vinteren for alvor indtræffer.  

Er du i tvivl om, hvorvidt dine bildæks mønsterdybde er under 1,6 millimeter, eller skal din bils dæk skiftes, så kontakt dit lokale CAD-værksted, som du finder på denne side.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net