• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Bilisterne vil have rat og pedaler


Bilisterne vil have rat og pedaler

Ni ud af ti bilister vil have rat og pedaler i deres bil, også selvom det er en selvkørende en af slagsen.

Forskere fra University of Michigan har interviewet 618 bilister om, hvad de foretrækker, når det gælder delvist og fuldstændig selvkørende biler såvel som almindelige biler. Bemærk at der er tale om amerikanske bilister, så resultatet kan ikke nødvendigvis overføres direkte til danske bilister. Derudover er svarene selvfølgelig også noget teoretiske, da selvkørende biler stadig ikke er hverdagskost. Undersøgelsen er lavet i april 2016.

Det første spørgsmål lyder: Bilproducenterne overvejer tre niveauer for automatisering i fremtidens biler. Hvilket vil du foretrække i din bil? Resultatet viser ret tydeligt den udbredte skepsis, der stadig er i forhold til selvkørende biler.

Knap 46 procent foretrækker ingen automatisering overhovedet.

Audi-self-driving-rs7 selvkørende 05.2016.jpgKnap 38 procent er klar til en delvist selvkørende bil, mens kun de sidste 15,5 procent er klar til en fuldstændig selvkørende bil.

Derefter stilles der i undersøgelsen to forskellige spørgsmål for at kaste lys over, hvor bekymrede bilisterne vil være over at køre i en delvist og en fuldstændig selvkørende bil.

Godt 37 procent vil være ”meget bekymrede” for at køre i en fuldstændig selvkørende bil, hvor kun knap 10 procent ville klare den oplevelse helt uden at bekymre sig.

17 procent af de adspurgte ville være bekymrede for at køre i en delvist selvkørende bil, mens 16,5 procent ikke ville være bekymrede.

Selv om det sandsynligvis bliver svært at undgå helt eller i hvert fald delvist selvkørende biler i fremtiden, så er der én ting i undersøgelsen, som næsten alle bilisterne er enige om.

Ni ud af ti vil have rat og pedaler eller en anden form for kontrolmekanisme. 

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net