• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› BMW-kørere viser mindst hensyn


BMW-kørere viser mindst hensyn

Kører du Volvo? Så opfattes du sandsynligvis som en hensynsfuld bilist af dine medtrafikanter. Kører du derimod BMW, skal du vare dig for onde blikke fra bilisterne omkring dig.

Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af parkeringstjenesten EasyPark opfattes BMW-bilister, som de mindst hensynsfulde bilister på gader og veje.

Hvilket bilmærke kører de bilister, som er henholdsvis de mest og de mindst hensynsfulde i trafikken?

Sådan lød spørgsmålet, som 1.000 svenskere har svaret på i undersøgelsen, og konklusionen er, at valget af bilmærke er et spejl af, hvordan man opfører sig i trafikken.

Ifølge undersøgelsen viser de bilister, der kører Volvo, mest hensyn i trafikken, mens BMW-kørere viser mindst hensyn. Dog opfattes Toyota-kørere som de mest hensynsfulde i det nordlige Sverige.

Disse bilmærker har de mest hensynsfulde førere:

1. Volvo
2. Toyota
3. Skoda
4. Saab
5. Volkswagen
6. Peugeot
7. BMW
8. Ford
9. Renault
10. Audi

Disse bilmærker har de mindst hensynsfulde chauffører:

BMW-6-Series_Gran_Turismo-2018.jpg

1. BMW
2. Audi
3. Volvo
4. Skoda
5. Toyota
6. Saab
7. Peugeot
8. Ford
9. Volkswagen
10. Renault

Hverdag at overtræde P-regler
Uanset bilmærke overtræder mange helt bevidst reglerne, når det drejer sig om at parkere bilen. Ifølge YouGov’s undersøgelse overtræder 55 procent af de mandlige chauffører reglerne, når de parkerer mod 32 procent hos kvinderne.

Denne holdning til P-regler afhænger af, hvilken størrelse by, man kommer fra. I de store byer erkender 53 procent, at de bevidst overtræder P-reglerne mod 39 procent i småbyer.

Fakta om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af YouGov. Totalt svarede 1.006 personer over 18 år på spørgsmålene, blev stillet i et webpanel i april 2017.

 

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net