• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› CD-afspilleren i bilen er snart fortid


CD-afspilleren i bilen er snart fortid

I takt med at CD'erne er blevet teknisk overhalet af streaming og mp3-filer, bliver de også droppet som standardudstyr i de nye biler.

I 1990'erne var CD-afspilleren det nye kostbare ekstraudstyr, hvor de fleste biler kun havde radio og kasetteafspiller som underholdning på turen. I 00'erne var en cd-afspilleren standarden i næsten alle biler, men inden for de seneste år har usb-stikket til radioen for alvor bredt sig, så det nu  er standard i f.eks. en af markedets billigste biler, Kia Picanto. Der findes dog stadig luksusbiler  fra f.eks. BMW og Audi  til en halv million kroner, hvor man kigger forgæves efter et usb-stik.

Ude i samfundet er salget af cd-skiver stort set gået i stå og bliver erstattet af musik i smartphones eller i  streamingtjenester. Her kan man trådløst sende musik fra telefonen over i  bilens lydanlæg, hvis det er indrettet til det. Den slags lydanlæg har f.eks. Toyota tilbudt sine kunder i nogen tid, også i  billigere modeller som Yaris, der fås fra omkring 120.000 kroner. I nogle biler vil man endda gå helt forgæves, hvis man gerne vil afspille sine Slayer Cd'ere. Cd-spilleren er bandlyst i Chevrolet Spark, som i  Danmark fås fra omkring 85.000 kroner. Renault er også i de fleste modeller gået væk fra cd-spilleren og over til en  usb-løsning – også i den billige Twingo til under 80.000 kroner, der ellers  ikke kan betegnes som en teknologipioner.

 

Kilde: Politiken

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net