• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Danmark i toppen på trafiksikkerhed


Danmark i toppen på trafiksikkerhed

Danmark er blandt de 5 bedste lande i EU, når det kommer til antallet af trafikdræbte. 

 "2012 var et skelsættende år for færdselssikkerheden i Europa med det laveste antal trafikdræbte, der er rapporteret indtil nu. Ni procent færre trafikdræbte svarer til, at der er sparet 3 000 menneskeliv sidste år. Sådanne resultater er virkelig opmuntrende",  siger EU-kommissionens næstformand og kommissær med ansvar for transport, Siim Kallas.

Danmark har sammen med Holland en 5. plads, når det kommer til lande med færreste trafikdræbte pr. 1 million indbygger, og er dermed et af de sikreste lande i EU at køre i.

" Dog er der stadig 75 mennesker, der hver dag omkommer på de europæiske veje, så vi kan ikke tillade os at slække på tøjlerne. Vi har sat os ambitiøse mål om, at antallet af trafikdræbte i EU skal være halveret senest i 2020, så vi skal gøre en ihærdig indsats, hvis vi skal nå målet", siger Siim Kallas.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net