• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Strid om de forbundne bilers dataindsamling


Strid om de forbundne bilers dataindsamling

BMW og Daimler har droppet deres samarbejde med Apple på grund af uenighed om kontrol med data.

Lige præcis kontrol med data kommer med garanti til at blive en kolossal indtjeningskilde, når fremtidens bilister kan bruge penge, mens de kører derudad i deres forbundne biler. Om få år vil man sandsynligvis have knapper på instrumentbrættet, så man eksempelvis kan bestille pizza eller reservere et hotelværelse uden så meget som at stoppe bilen.

Bilproducenterne føler sig truet af de store it-koncerner som Apple og Google, hvor sidstnævnte er godt i gang med at udvikle en selvkørende bil.

Fiat Chrysler og Google

Sidste nye på den konto er, at også General Motors har kastet håndklædet i ringen i forhandlingerne med Google om præcis det samme – kontrollen over de datastrømme, som de forbundne biler skaber. Det skriver blandt andet Bloomberg.

Fiat Chrysler og Google holder derimod fast i et samarbejde, som skal munde ud i 100 selvkørende Chrysler Pacifica minivans. De selvkørende kassevogne forventes at komme ud at køre en mod slutningen af året. Hvilken retning samarbejdet vil tage i fremtiden, er det umuligt at spå om, men mon ikke Google vil stå for dataindsamlingen?

Ud over at de forbundne biler kan skabe en omsætning ved at købe ind på farten, så vil en kortlægning af bilisternes vaner blive en anden stor kilde til omsætning.

Data om hvor du køber ind, hvor du spiser, hvor lang tid du tilbringer i bilen, hvilke hjemmesider du besøger på de opkoblede tablets og smartphones.

Vær hellere nervøs

Alle disse data vil for eksempel annoncører være meget interesserede i. Et andet aspekt af data og forbundne biler er, i hvor høj grad de mærkeuafhængige værksteder vil skulle slås for at få adgang til de mange data, som bilen generer om sig selv.

Når bilproducenterne er nervøse ved Apple og Google, så er der nok også grund til, at de mærkeuafhængige værksteder er på vagt overfor både de store it-firmaer og bilproducenterne. 

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net