Delebiler tiltaler de unge

Der bliver flere og flere biler i byerne og stadig mindre plads til dem. Derfor har miljøorganisationen Det Økologiske Råd sat gang i en kampagne, der opfordrer til større fleksibilitet, når det gælder transport i de store byer.

En ny undersøgelse viser, at næsten halvdelen af dem, der til dagligt bruger bilen, altid vælger det samme transportmiddel. På denne måde er bilister de trafikanter, der er mindst fleksible i deres valg af transport. Og antallet af trafikanter der er fastlåst i deres vaner forventes at være endnu højere for de ældre aldersgrupper.

Car2Go ved Operaen lille.jpg- Vi er alle sammen vanedyr, når det gælder vores transportvalg. Men særligt bilister er lidt mere fastlåste i deres valg af transport. Når først vi har anskaffet os en bil, bruger vi den også. Derfor harvi brugfor lidt større fleksibilitet i vores valg af transport, hvis der også fremover skal være plads til alle i de større byer,” siger Jeppe Juul, transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.

I København er 43 procent af de unge københavnere, der deltog i undersøgelsen, parate til at overveje en delebilsordning, mens det samme tal for adspurgte unge århusianere ligger på 37 procent. Aktuelt er det dog kun syv procent af de unge københavnere, der er, eller har været, tilmeldt en delebilsordning, mens tallet for unge århusianere er fire procent.

- Vi har målt på de unges interesse for blandt andet delebiler for to år siden og igen i år og har på den måde fået sammenlignelige tal, fortæller Jeppe Juul.

Han vil gerne have folk til at tænke mere over deres valg af transportform og mener, at mange undervurderer, hvad det koster at have en bil.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net