• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Den danske bilpark er blevet næsten fire gange større på 50 år


Den danske bilpark er blevet næsten fire gange større på 50 år

Ifølge Danmarks Statistik er bilbestanden i Danmark vokset fra 605.000 personbiler i 1963 til 2.278.000 personbiler ved årsskiftet 2013-2014. Der er en stigning, der har været til at mærke inden for bilbranchen og dennes udvikling, da tallene bevidner om næsten en firedobling af biler i Danmark. Heraf beretter Danmarks Statistik om, at 29% af de 2.278.000 personbiler udgøres af dieselbiler, mens antallet af elbiler i Danmark er 1.536.  

 

Noget tyder på, at også år 2014 bliver et godt bil-år. Statistikken viser, at salget af biler er steget med 6% fra januar til februar måned i år. Danmarks Statistik beregner, at denne tendens peger i retning af, at der vil være 2.400.000 personbiler i år 2017. Dette til trods for, at gennemsnitsalderen på en personbil er på 9,2 år. Om denne gennemsnitsalder skyldes gode mekanikere og omsorgsfulde bilejere kan vi kun gisne om, men noget tyder på, at de danske bilejere kører bilerne ud og vedligeholder dem i en pæn årrække.

 

Har du et hængeparti i forhold til noget, som skal repareres på din bil, så kontakt dit lokale værksted nu. Du finder dit værksted på siden her.      

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net