• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Det bestemmer EU i forhold til din bil


Det bestemmer EU i forhold til din bil

Vi har netop været ved stemmeurnerne for at stemme til Europa-Parlamentsvalget, hvorfor det er relevant at fokusere på, hvordan det har indflydelse på de danske bilejere og bilister. 

Som vi tidligere har skrevet i disse artikler, er der mange af de nyere biler, hvis baglygter ikke tænder automatisk, når bilen startes. Derfor er det vigtigt at tænde lygterne manuelt, hvis der eksempelvis er tåge, da dette ellers kan udgøre en stor fare for både føreren af køretøjet samt de øvrige trafikanter. Netop de slukkede baglygter er et EU-foretagende, der i 2008 blev vedtaget af miljømæssige grunde, da der således kunne spares brændstof, ligesom pærernes liv kunne forlænges.

Glemmer du jævnligt at tænde baglygterne på din bil manuelt, kan du få din lokale mekaniker til at se på din bils lygter, så de tænder automatisk, når du starter bilen. Du finder din lokale mekaniker her på siden.

Det er ikke kun billygterne, som EU har indflydelse på. Også vores bildæk har siden 2012 skulle være mærket med en EU-dækmærkning, der bl.a. markerer dækkenes støjniveau og bremseevne.

Ydermere har EU vedtaget, at det skal fremgå med bogstavforkortelser, hvilket land bilen kommer fra. Dette ses ofte på nummerpladerne, men i Danmark er det valgfrit, om man vil have det på nummerpladerne. Dog skal det markeres på bilen, hvor den kommer fra, hvis der køres i et andet EU-medlemsland, hvilket kan markeres med et DK mærke, hvis ikke bilen har EU-nummerplader på.      

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net