• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Det første rentefrie billån er en realitet


Det første rentefrie billån er en realitet

Toyota lancerer et lån med 0 pct. i rente på en række af bilmærkets modeller. Men det attraktive lån er ikke attraktivt med garanti.

Meget tyder på, at billigere biler er på vej. Nu skal regeringspartierne bare blive enige om, hvordan og hvor meget registreringsafgiften skal sættes ned. Som om det ikke er nok, så har Toyota netop lanceret et billån med 0 procent i variabel rente som det første bilmærke i landet.

Det sker fra fredag den 1. september, fortæller Toyota Danmark i en pressemeddelse.

”For rigtigt mange mennesker er de to største investeringer i livet bolig og bil. Som boligejer har man efterhånden vænnet sig til realkreditlån nærmest uden rente eller måske endda med negativ rente. Den mulighed ønsker vi også at give vores kunder, når de køber bil. Derfor lancerer vi nu 0 procent billån, hvor de eneste reelle udgifter er kreditomkostningerne,” udtaler Toyota Danmarks pressechef, Anders Tystrup.

Flere modeller
Det rentefrie lån kan fås til stort set alle Toyota-modeller, herunder Aygo, Yaris, Avensis og Prius.

3P8A5081.JPG

Meget billige billån er ikke en ny opfindelse, men disse lån har som udgangspunkt altid været klædt i høje stiftelsesomkostninger, og det er der ikke tale om her.

Dog skal man være opmærksom på, at renten godt nok er på 0 procent nu, men ”variabel”, så der er ikke nogen garanti for, at renten bliver ved med at være nul procent, hvis markedsbetingelserne ændrer sig mærkbart.

Køber man en fabriksny Toyota-model til 400.000 kr., vil der være en besparelse over lånets løbetid på omkring 27.400 kr. ved at vælge det rentefrie lån kontra et såkaldt "elitelån" med en rente på 1,95 pct.

Det har Jyllands-Posten regnet ud, men den besparelse er afhængig af, at den variable rente ikke stiger.

Sælge flere biler
Det nye 0-procents lån kan fås med en løbetid på 96 måneder.

Den nye bil skal være indregistreret inden den 31. oktober, hvis man vil være sikker på at få det rentefrie lån. Derefter tager Toyota stilling til, om finansiering med et rentefrit lån skal fortsætte.

Toyota håber ikke overraskende at sælge flere biler, men lige så meget, at der vil komme en mærkbar indtjening på eftermarkedet, hvilket omfatter ting som service og reparation, olie, sprinklervæske og forskelligt ekstraudstyr.

 

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net