• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Drik øl og kom sikkert hjem


Drik øl og kom sikkert hjem

Salget af alkoholfri øl er i stærk vækst og kan være med til at forhindre spritkørsel blandt sommerglade bilister. 

Ahh! Smagen af et køligt glas vin eller kolde øl på stranden eller ved grillen er for de fleste ensbetydende med sommerhygge. Men alt for mange glemmer at lade bilen stå, når de vil hjem efter en hyggelig sommeraften. I juni og juli måned boomer antallet af spritulykker på vejene.

I en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden svarer 60 procent, at de synes, at det er en god ide at servere alkoholfri øl for personer, der skal køre hjem i bil.

- Mange har svært ved at vurdere, hvor meget alkohol de har fået i løbet af en aften. Inden for det sidste år har en ud af ti sat sig bag rattet, selv om de var i tvivl om deres promille, viser vores undersøgelser, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Spritkontrol godt.JPG

Alkoholfri øl hitter
Derfor kan det være et godt alternativ til den traditionelle vin eller de kolde pilsnere, at man serverer alkoholfri øl til folk, der kommer i bil. Meget tyder på, at stadig flere forbrugere også er ved at få øjnene op for de mere trafiksikre øl.

Blandt bryggerierne har man oplevet en fordobling i salget af alkoholfri øl, efter man fik lov til at hæve alkoholgrænsen fra 0,1 til 0,5 procent i alkoholfri øl.

- Øl med en lav alkoholprocent bliver mere og mere populære. På kort tid er der sket en fordobling i salget, og vi ser en tendens til, at de alkoholfri øl eller øl med en lav alkoholprocent bliver mere og mere trendy blandt forbrugerne, siger Per Sten Nielsen, kommunikationschef hos Bryggeriforeningen.

Hos COOP Danmark, der har 1.200 dagligvarebutikker rundt om i landet, har de haft en syvdobling i salget af alkoholfri øl og øl med en lav alkoholprocent i årene 2013 – 2015.

Danskernes interesse for øl med lav alkohol procent er stigende. Hvor det tidligere var lidt tøset at drikke let øl, er det i stigende grad blevet ok at få den lette ølsmag, uden at få de tunge procenter med. Udbuddet af lette øl stiger i disse år. For en generation siden var en NAB – en Non Alcohol Beer fra Wiibroe – næste ensbetydende med, at man var på antabus. I dag kan du få alkoholfri øl fra de mest hippe mikrobryggerier.

(Kilde: undersøgelse blandt 2.046 personer, forår 2016, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden).

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net