• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Efterlad ikke din hund i bilen i det varme vejr


Efterlad ikke din hund i bilen i det varme vejr

Kom maj du søde milde. Vejret har været pragtfuldt den senere tid - solen har skinnet fra en skyfri himmel og har for alvor varmet Danmark op. Også vores biler bliver hurtigt varmet op af solen. Det giver anledning til at skrive om menneskets bedste ven, hunden, idet mange hundeejere i god tro tager hunden med på en køretur, og i nogle tilfælde lader den sidde tilbage i bilen for en tid. Står bilen og bliver varm i solen, kan det være farligt for hunden.

 

For at eksemplificere den potentielle fare, som en hund siddende i en varm bil kan være udsat for, er alvoren af dette anvist i det nedenstående skema – tallene er fundet på www.gipote.dk:

 

Temperatur ude

Temperatur i bil

Sol: 20°

58°

Sol: 23°

62°

Solen efter kl.13:30: 22°

85°

 

Din bil kan altså hurtigt blive meget varm at sidde i for en hund, og det kan derfor anbefales, at du tænker dig om en ekstra gang, hvis din hund skal med ud at køre i det gode vejr. Hvis hunden skal med i bilen, så forsøg at gør dit ærinde så kort som muligt, hvis solen bager. Du bør derfor overveje, hvor lang tid hunden skal sidde i bilen, om der er mulighed for at parkere i skyggen, og dertil bør du sikre dig, at hunden har adgang til vand. Det er på den baggrund vigtigt at holde øje med hundens temperatur og væskebalance. Hvis din hund skal sidde i bilen, er det vigtigt, at bilens vinduer står på klem, så der kommer luft ind i bilen.

 

På baggrund af ovenstående kan det også være væsentligt at påpege, at de samme foranstaltninger gør sig gældende for vores kære børn, hvis de skal sidde i bilen under et kort ærinde.   

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net