• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Elbilen skal være lige så nem at lade som telefonen


Elbilen skal være lige så nem at lade som telefonen

Volkswagen Group satser benhårdt på at sikre elbiler mulighed for at ”tanke” og etablerer de kommende seks år i alt 36.000 ladere i hele Europa.

Alt i alt investerer Volkswagen Group knap to milliarder kroner i sine europæiske lokationer. På samme tid opfordrer Volkswagen Group til andre tiltag, der hurtigt ville kunne øge antallet af ladestationer i Tyskland.

- Ladeinfrastruktur vil mere og mere blive en vigtig forudsætning for hurtigt at bane vejen for elbilernes endelige gennembrud i Tyskland. Opladning af en elbil skal være lige så nemt og bekvemt som at oplade din smartphone, udtaler  Thomas Ulbrich, bestyrelsesmedlem i Volkswagen med ansvar for e-mobilitet i en pressemeddelelse.

VW ladestander og bil Foto_Volkswagen AG.jpg

Lader mest derhjemme
Volkswagen anslår, at i fremtiden vil cirka 70 % af al opladning finde sted i enten hjemmet eller på arbejdet. Volkswagens selskab Elli vil tilbyde komplette løsninger for opladning af elbiler til firmaer og kunder fra 2020 og frem. På Volkswagens fabrikker i Tyskland vil mærket installere 4.000 ladestationer til ansatte, hvoraf mange vil være tilgængelige for offentligheden.

Det anslås af VW, at cirka 25 % af alle opladninger vil foregå med offentlige ladestandere.

Udover en planlagt installation i samarbejde med andre partnere af 400 hurtigladestationer med i alt 2.400 ladere langs de største veje og motorveje i Europa etablerer Volkswagen også en infrastruktur med hurtigladere i bebyggede områder.

Slet ikke nok ladestationer
Trods alle disse tiltag vil det være nødvendigt med markant flere ladestationer i de kommende år.

Alene i Tyskland kræver en aftale mellem en række politiske partier yderligere 100.000 ladestandere i 2020. Kun en brøkdel af disse er etableret.

I Danmark er der på nuværende tidspunkt cirka 2.600 ladepunkter, og for nylig åbnede den første af foreløbig 8 lynladestationer tæt på motorvejen ved Fredericia. Disse lynladestationer drives af et joint venture mellem Clever og E.ON.

Foto: Volkswagen AG

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.



I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net