• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Elbiler kræver en anden slags mekaniker


Elbiler kræver en anden slags mekaniker

I takt med, at antallet af elbiler stiger, stiger også behovet for mekanikere med elbils-kompetencer inden for service og reparation af elbiler. 

Derfor har Metalindustriens Uddannelsesudvalg i samarbejde med arbejdsmarkedets parter og erhvervsskolerne justeret uddannelsen til personvognsmekaniker.

Tesla-Model_X-2017.jpg

Obligatorisk fag
På uddannelsens trin 1 bliver der oprettet et obligatorisk fag Fejlfinding på elektriske systemer og grundlæggende sikkerhed på el/hybrid. På faget opnår eleverne blandt andet en grundlæggende viden om opbygning af eldrevne og hybride køretøjer og om de sikkerhedsmæssige aspekter i forbindelse med arbejdet.På uddannelsens trin 2 lærer eleverne blandt andet at arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt på eller i nærheden af spændingsløse elektriske systemer på el- og hybridbiler.

Sikker og forsvarligt
Den nye uddannelsesordning træder i kraft den 1. august 2019.

- Med denne ændring i personvognsmekanikeruddannelsen sikrer vi, at de nyuddannede mekanikere fremadrettet er i stand til at servicere og reparere opladelige biler på en sikker og forsvarlig måde, lyder det fra Erling Jensen, faglig sekretær i Dansk Metal i en pressemeddelelse.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.



I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net