Er din bil vinterklar

Er du en af de mange bilister der bliver overrasket når de kolde temperaturer melder sig. Det er altid de første frysende dage der viser, hvilke biler der er vinterklar, og her tænkes især på batteri og vinterdæk.

vintertrafik.jpg

Undgå flade batterier

Flade batterier er årsag til mange startproblemer i vinterperioden. Det hænger blandt andet sammen med, at batteriets kapacitet falder markant i takt med temperaturen.

Et batteri mister op til 50 pct. af dets ydeevne i hård frost, og hvis du kører rundt med et batteri, som i forvejen er slidt, vil du sandsynligvis få problemer med at starte bilen på de kolde dage

Kontroller dine dæk

Det er en god idé at undersøge, om dine vinterdæk kan klare en sæson mere. Undersøg gummiets stand og kontroller dækmønsterets dybde. Lovkravet lyder på 1,6 mm, men der anbefales som minimum 3 mm.
Du bør som hovedregel skifte til vinterdæk, når temperaturen kommer ned på 7 grader. Det kan nemlig være glat længe før, man kan se minusgrader på termometeret, fordi temperaturen på vejbanen er lavere end luftens, og på den måde kører du sikkerhedsmæssigt mest forsvarligt.

 

Hvad kan jeg selv gøre

Det anbefales altid, at du som minimum renser dine vinduesviskere og sikrer dig, at gummiet er intakt, at ruderne er fri for trafikfilm, og at der er frostsikker sprinklervæske i beholderen, så du kan holde ruderne rene og sikre et godt udsyn.

 

Tjekliste til en vinterklar bil:

  • Undersøg dækkenes kvalitet, alder, mønster og dæktryk
  • Få batteriets tilstand tjekket
  • Gennemgå alle lygter
  • Hæld frostsikret sprinklervæske på bilen
  • Få tjekket at kølervæsken er frostsikret
  • Tjek vinduesviskernes stand
  • Rengør og smør gummilisterne med silikone
  • Giv låsene lidt låseolie så de ikke fryser til

 

Benyt dit frie værksted, vi står klar til at hjælpe dig inden du oplever problemerne.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net