• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› FBI arresterer VW-direktør for sammensværgelse


FBI arresterer VW-direktør for sammensværgelse

Det amerikanske Federal Bureau of Investigation bedre kendt som FBI har arresteret en direktør i den amerikanske afdeling af VW. Årsagen er en mistanke, om at direktøren er med i en sammensværgelse med det mål at bedrage USA. Det skriver New York Times.

 Oliver Schmidt stod i et lille år i spidsen for VW’s amerikanske aktiviteter inden for ”regulatory compliance”, der ironisk nok netop handler om at overholde gældende lovgivning. Han blev arresteret lørdag den 7. januar af FBI-agenter i den amerikanske solskinsstat Florida.

VW logo.jpg

 Beskyldningerne mod VW-direktøren handler om, at han har spillet en vigtig rolle i VW’s anstrengelser for skjule snyderiet med udledning af skadelige stoffer fra koncernens biler. Forskellige VW-modeller var udstyret med anordninger og ’snydesoftware’, der fik dem til at fremstå som betydelig mindre forurenende, end tilfældet var.

Schmidt og flere andre citerede gentagne gange falske tekniske forklaringer på de høje udledninger af skadelige stoffer.

VW tilstod tilbage i efteråret 2015 at have installeret ’snydesoftware’ i 475.000 2.0 liters dieselbiler på det amerikanske marked. Reelt forurenede bilerne op til 40 gange mere, end lovgivningen tillod. Snydesoftwaren fik udstødningsgasserne til at se helt anderledes god og lovlig ud.

Indtil videre har VW afvist at kommentere på arrestationen, men vil fortsat samarbejde med de amerikanske myndigheder. Heller ikke FBI har været parat til at kommentere sagen.

Sagen er gået ud over VW’s rygte og har kostet koncernen milliarder af kroner. For bare et par uger siden blev en højtstående VW-medarbejder i Sydkorea idømt halvandet år i fængsel for sin medvirken til at forfalske dokumenter, der omhandlede udledning af udstødningsgasser og støjniveauer. Formålet var at få nogle certificeringer på plads i forbindelse med import af VW-biler til landet.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net