• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Fire Audi-chefer tiltalt i dieselskandale


Fire Audi-chefer tiltalt i dieselskandale

Det amerikanske justitsministerium anklager fire ledende medarbejdere i Audi for deres påståede roller i en storstilet svindelsag.

Sagen handler om, at Audi har snydt myndigheder og forbrugere med ulovlig software, der giver et alt for rosenrødt indtryk af bilernes udledning af skadelige udstødningsgasser.

Verdensomspændende svindel
En sag, der har nået et verdensomfattende omfang og ramt adskillige bilproducenter.

Anklagesagen blev indgivet i sidste uge i U.S. District Court i Detroit. En talsmand for retten sagde, at høringer i sagen endnu ikke er blevet fastlagt.

Audi-A8_L_2015.jpg

Anklaget er de tyske statsborgere Richard Bauder, tidligere leder af Audis afdeling for udvikling af dieselmotorer, Axel Eiser, tidligere leder af Audis motorudviklings-afdeling, Stefan Knirsch og Carsten Nagel, leder af Audis motorregistrering. Knirsch stoppede som Audis chef for teknisk udvikling i 2016.

Snydesoftware
Mere præcist skal de fire have været med til at designe og siden godkende fem Audi-modeller og en enkelt Volkswagen med den samme dieselmotor på 3,0 liter: Audi Q5 og Q7, der blev bygget fra 2009 til 2015, Audi A6, A7 og A8L bygget mellem 2014 og 2015 og endelig Volkswagen Touareg fra 2009 til 2015.

Under arbejdet med at designe dieselmotoren har de fire chefer ifølge anklagemyndigheden været direkte ansvarlige for at installere den snydesoftware, som senere blev opdaget.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt Automotive News. Den amerikanske avis Detroit News skriver, at hver enkelt tiltale kan give op til 20 års fængsel i USA.

Den første bandit
Den verdensomfattende snydesag tog sin begyndelse helt tilbage i 2015, da amerikanske myndigheder som de første afslørede, at Volkswagen havde installeret snydesoftware i hundredtusinder af sine biler.

Softwaren betød, at når bilernes forureningsniveau blev testet i et laboratorium, gav det et langt mere fordelagtigt billede af udledningen af skadelige stoffer, end når bilerne bevægede sig ude i den virkelige verden.

 

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net