• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Har du tjekket om din bil er ordentligt oplyst bagud?


Har du tjekket om din bil er ordentligt oplyst bagud?

Kører du en nyere bil, dvs. fra 2011 og fremefter, er det værd at tjekke, om det automatiske kørelys gælder både for og bag. Langt de fleste nye biler, har nemlig kun automatisk kørelys i forlygterne. Vil man tænde baglys og nummerpladelys, så skal man aktivt slå lyskontakten til og det er der ikke ret mange der er klar over. Når du kører om aftenen eller i skumringstiden, så læg selv mærke til hvor mange biler der efterhånden kører rundt på vejene uden at have baglyset tændt. Det er mange og med den mørke tid lige om hjørnet, er der potentiel fare for ulykker fordi bagvedkørende let kan overse en bil der kører uden baglys.

Så husk at tænde lyset i lygtetændingstiden og ved kørsel i vejr med lav sigtbarhed eller endnu bedre; kør forbi dit autoværksted og få dem til at koble baglyset til det automatiske kørelys, så tænder baglyset hver gang du drejer nøglen. Det tager ingen tid at få lavet og er en god investering i din og dine medtrafikanters sikkerhed.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net