• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Her er den genbrugelige fodgænger


Her er den genbrugelige fodgænger

"Fodgænger, der vil lade sig køre ned adskillige gange hver dag, søges." Det er forståeligt, hvis en sådan annonce kun får et meget begrænset antal ansøgere.

Moderne biler har indbygget systemer til at undgå kollisioner og reducere skaderne, når eksempelvis fodgængere alligevel ind imellem bliver ramt. Det bedste er at ramme en rigtig fodgænger, når man skal vurdere, hvor godt disse systemer virker. Men det er svært at finde frivillige, der er parate til at lade sig blive ramt af en bil den ene gang efter den anden.

Fodgænger kunstig ACEA.JPGDerfor har organisationen af europæiske bilproducenter ACEA i samarbejde med blandt andet leverandører af testudstyr udviklet en fodgænger-dummy, der uden at kny lader sig køre ned gang på gang. Og vi taler altså om påkørsler, der får den stakkels fodgængers arme og ben til at flyve i alle retninger. Se bare den lille video her

Fidusen er, at vores kunstige fodgænger er nem at sætte sammen igen og selvfølgelig fyldt med sensorer, der kan gøre bil- og udstyrsproducenterne klogere uden at kvæste en masse fodgængere i processen.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net