Tjek dit dæktryk

Der er to gode grunde til at have tjek på dæktrykket; brændstoføkonomien og sikkerheden.

transport-3366390_1280.jpg

Hvis din bils dæktryk er for lavt, så bruger bilen for meget brændstof. For jo lavere dæktryk, jo mere energi skal bilen bruge for at komme frem og dermed jo større brændstofforbrug.

Selv om dæktrykket kun er lidt for lavt, så bliver det hen over et år alligevel til en del kilometer, som man kunne have kørt ekstra, hvis dækkene var korrekt pumpet.

Desuden kan dæktrykket blive så lavt, at sikkerheden kommer i fare. Ved forkert tryk – både for højt og for lavt - bliver dækkenes vejgreb forringet, og dermed bliver bremselængden længere, og der er risiko for, at bilen skrider.

På biler produceret efter 2014, er der ved lov monteret en dæktryksmåler. Nogle af disse viser dæktrykket i bilens display, mens andre kun kommer med en alarm, hvis trykket er meget ændret, som fx i tilfælde af en punktering. Så på disse biler og på biler produceret før 2014, er det en god ide jævnligt selv at måle dæktrykket.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du måler din bils dæktryk, så kan du få hjælp hos os. Her kan du også få hjælp til, om dækkene har tilstrækkeligt slidmønster, så de overholder lovgivningen. Hvis du har brug for nye dæk, så hjælper vi selvfølgelig også med det.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net