• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Husk at tænde din baglygter


Husk at tænde din baglygter

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne, eller at bilens automatiske lygtetænding ikke får tændt i tide.

Derfor skal du være opmærksom på, om du kører med tændt baglys – eller om du er en af dem, som er svære at se i mørket. For sidstnævnte kan give farlige situationer i trafikken.

utændte_baglygter.jpg

Automatisk tænding er ikke en garanti

Der er forskel på biler. Nogle har altid tændt kørelys for og bag. Andre har kun tændt forlys og skal manuelt have tændt baglygterne ved mørkets frembrud. Mens de sidste altid har tændt forlys og automatisk tænding af baglyset.

Men hvis du er en af dem med automatisk baglygte-tænding, så skal du alligevel være opmærksom. For man kan ikke altid stole på den type lygtetænding, da automatikken nogle gange har svært ved at afgøre, om det er mørkt eller ikke mørkt nok.

Derfor skal du også her huske at være opmærksom på, om du selv lige skal tænde for baglyset.

Eftermontering af lygtetænding ved motorstart

Hvis du har en bil, som ikke selv tænder baglyset, og du ved, at du er typen som glemmer det gang på gang, så er der hjælp at hente.

For på langt de fleste biler kan man få eftermonteret automatik, så kørelyset – både for og bag – tænder, når du tænder for motoren.

Hvis du vælger den løsning, så er der ingen tvivl om, at dine baglygter altid er tændt. Kontakt dit lokale værksted for at høre, om det kunne være en løsning for dig.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.



I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net