Hvor gammel bliver din bil?

Nutidige biler uanset størrelse og pris har en beregnet levetid på 12-14 år og 250.000 kilometer ifølge vurderinger, fra det tyske bilblad Auto, Motor und Sport i samarbejde med bl.a. tekniske eksperter i den tyske bilistorganisation Adac, skriver Politiken.  

De tunge komponenter som f.eks. motor og gearkasse skulle kunne holde til at køre så langt uden større indgreb, mens mange  andre dele skal skiftes noget tidligere. Mange danske bilister oplever, at de kan holde deres bil kørende meget længere, men så er de ude over, hvad  fabrikanten selv har kalkuleret med.

Bilejere kan regne med, at følgende dele holder til  250.000 kilometers kørsel: Først og fremmest motor, gearkasse og  generator, skriver Politiken.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net