• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Hvordan opbevarer jeg bedst min bils vinterdæk, når sommerdækkene er kommet på?


Hvordan opbevarer jeg bedst min bils vinterdæk, når sommerdækkene er kommet på?

Når sommerdækkene er sat på bilen, og vinterdækkene skal i gemmeren, så er det ikke helt ligegyldigt, hvordan disse opbevares. Derfor vil denne artikel komme med nogle gode råd til, hvordan din bils dæk opbevares bedst.

 

Først og fremmest er dæk lavet af et materiale, der har bedst af at opbevares mørkt og under kølige temperaturer, men stadig tørt. Derfor er det ideelt at opbevare sine bildæk i kældre, udhuse eller garager, hvilket mange bilejere også gør. Har man, som bilejer, ikke mulighed for at opbevare sine dæk på et sådan sted, kan man ved de fleste mekanikere købe sig til opbevaring af ens dæk.

 

Er dine dæk monteret på en fælg, kan det være en fordel at opbevare dem hængende eller på et stativ til dæk, eftersom de stablet på hinanden kan risikere at blive skæve. Er dækkene ikke monteret på en fælg, står de bedst opbevaret stående. Et lille tip kan være at dreje dem af og til, så dækket ikke formes permanent efter gulvet.

 

Ydermere kan det anbefales, at dækkene gøres rene efter afmontering, så skidt og snavs ikke gror fast og bliver til gene næste år, når dækkene skal på igen. Det gælder både for vinter- og sommerdæk.

 

Skal du have skiftet dæk på din bil, og har du brug for et sted til at opbevare dækkene, så kontakt din lokale mekaniker. Du finder ham på siden her.       

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net