• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Indisk storby skrotter alle biler ældre end 15 år


Indisk storby skrotter alle biler ældre end 15 år

Fremover skal det ikke være muligt at køre eller parkere biler, der er ældre end 15 år i den indiske hovedstad Delhi.

Alle biler, der er ældre end 15 år, bliver konfiskeret og sendt til en autogenbruger, der kan miljøbehandle bilen og skrotte de dele, der ikke kan genbruges.

Det er indholdet i en ny lov, der i øjeblikket er til behandling i den indiske region Delhi, der har et indbyggertal på 16,75 millioner, og ligger i den nordøstlig del af landet ved Ganges-bifloden, Yamuna. Hovedstaden New Delhi ligger centralt i Delhi.

Hverken køre eller parkere
Reglerne, der sandsynligvis vedtages inden årets udgang, betyder, at man hverken må køre i eller parkere en bil, der er ældre end 15 år, i Delhi.

Trængsel myldretid.jpg

I Delhi findes mere end 10 millioner indregistrerede biler, hvoraf mere end hver tredje (3,7 millioner) er ældre end 15 år.

 - Der er i øjeblikket ingen regler for, hvordan politiet eller embedsmænd skal håndtere beslaglagte biler. De nye regler vil sikre en miljørigtig behandling af de gamle biler, siger Varsha Joshi, der er transportkommissær til Hindustan Times.

Overvåget skrotning
Ifølge ‘Delhi Scrapping of Vehicles Rules, 2018’ vil alle beslaglagte biler og motoriserede tohjulere blive sendt direkte til godkendte autogenbrugere, og ejerne får en endnu ikke fastsat skrotningsgodtgørelse.

For at sikre, at skrotningen sker på en ufarlig og miljømæssig forsvarlig måde, kræver de nye regler, at de godkendte autogenbrugere skal have videokameraer installeret i virksomheden.

 

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net