• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Sådan kører du økonomisk


Sådan kører du økonomisk

Benzin er dyrere end nogensinde, og det kan som bilejer være en stor økonomisk post i hverdagens budget, at bilen skal tankes op jævnligt. Der kan dog være flere kilometer at hente på en fyldt tank ved blot at justere på nogle af dine overordnede kørselsmæssige adfærdsmønstre, således at du kører mere økonomisk hensigtsmæssigt.

Jo højere gear du kører i, des mindre er motorens omdrejningstal. Der kan derfor være penge at spare, hvis du kører i et så højt gear som muligt, idet motoren ikke i så høj grad er på overarbejde, som når den kører i et lavt gear. I den forbindelse er det en fordel at motorbremse, sådan at du motorbremser i god tid og kan bevare en vis hastighed og et højt gear. Tillige kan du på den måde undgå pludselige opbremsninger, der forudsætter gearskifte.

Det er derfor vigtigt at være forudseende og læse trafikken samt skiltningen.

Af andre benzinslugere kan nævnes bilens vægt, hvorfor det er værd at overveje, hvorvidt du kører rundt med unødig vægt i eller på din bil (f.eks. tagboks). Ligeledes kan bilens vedligeholdelse og stand (f.eks. dæktryk) også spille en væsentlig rolle for, hvor meget brændstof din bil bruger. Er du i tvivl om, hvorvidt din bil får optimalt udbytte af det brændstof, som du fylder på, så henvend dig til dit lokale CAD-værksted og få en fagmands vurdering.

Du kan finde dit lokale værksted her på siden.

Med lidt omtanke kan du altså spare penge på benzin til din bil gennem økonomisk hensigtsmæssig kørsel samt optimal fast vedligeholdelse af din bil. Ydermere kan disse pointer også medvirke til at mindske din bils CO2-udslip og forurening af miljøet.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net