• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Livsfarlig airbag - Honda tilbagekalder 3600 biler i Danmark


Livsfarlig airbag - Honda tilbagekalder 3600 biler i Danmark

​​​​​​​Fejlbehæftede airbags har medført mindst 23 dødsfald og 300 kvæstede på verdensplan.

Den japanske bilfabrikant Honda tilbagekalder nu biler over hele verden på grund af en farlig airbag fra virksomheden Takata. Patronen, der med en sprængladning udløser airbaggen, kan have for højt tryk. Konsekvensen kan være, at farlige metalstykker flyver rundt i kabinen. Ifølge den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports er den fejlbehæftede airbag skyld i 23 dødsfald og 300 kvæstede på verdensplan. 

3600 danske biler
Herhjemme har 3600 ejere af Honda-biler modtaget brev fra Honda, som opfordrer til at få udskiftet den famøse airbag uden beregning. Udskiftningen tager en times tid.

Airbag blodig Dacia_Logan efter uheld.JPG

Det fortæller Kim Steen-Hansen, servicespecialist hos Honda Danmark til TV 2.

- Vi bliver nødt til at fortælle folk, at det er alvorligt. Der har været tilskadekomster i Asien og USA, siger han til TV2.

Ifølge Hondas servicespecialist er ingen i Europa indtil videre kommet til skade på grund af airbaggen. Så længe man ikke kører galt, og airbaggen udløses, er der ingen fare på færde.

Metalhus sprænges
Om airbagproblemet skriver Honda følgende på sin hjemmeside:

”I tilfælde af et sammenstød, hvor airbaggen udløses, kan airbaggens udløsningsenhed antænde på en sådan måde, at den danner et uforholdsmæssigt stort indre tryk. Som følge deraf kan udløsningsenhedens metalhus sprænges og slynge metalstykker ud gennem airbaggen og ud i kabinen. Det kan resultere i alvorlig personskade eller i værste fald dødsfald.”

Historiens største tilbagekald
Honda og mange andre bilproducenter har de sidste par år oplevet airbagproblemer, som følge af den japanske producent Takatas airbags. Problemer som har ført til et af historiens største tilbagekald af biler. Alene i USA er mere end 37 millioner biler blevet tilbagekaldt.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net