• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Luksus el-biler den store vinder i afgiftsjunglen


Luksus el-biler den store vinder i afgiftsjunglen

Har man råd til en luksusbil, så gør det danske afgiftssystem det muligt at få en Tesla med 476 hk og en tophastighed på 250 km/t til samme pris som en Ford SMax. Det betyder, at hver tredje el-bil der er rullet ud på de danske landeveje i årets første tre måneder, er en Tesla. Den er foretrukket fordi afgiftssystemet er skruet sådan sammen, at man sparer 1,2 millioner kroner på registreringsafgiften på en Tesla.

»Det er bemærkelsesværdigt, at det næsten kun er de store luksusbiler blandt elbilerne, der sælger, mens 70-80 pct. af de øvrige elbiler, der ikke er Teslaer, bliver købt af myndigheder eller organisationer, der støtter en særlig politik på området,« siger adm direktør Gunni Mikkelsen fra Danske Bilimportører, som står bag undersøgelsen.

Den nuværende afgiftslov gælder til og med 2016.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net