Åbne vinduer eller AirCon?

Er det billigere at rulle vinduerne ned eller at have aircondition tændt?

Selvom mange er tilbage fra sommerferie, er temperaturen i Danmark stadig høj. Men er det billigst at køre med vinduerne rullede ned i stedet for aircondition tændt? Mange tænker at nedrullede vinduer da må være gratis, men de fleste biler er ikke lavet til at køre med vinduerne rullede ned, og den øgede luftmodstand øger benzinforbruget.

I USA, hvor der næppe sælges en eneste ny bil uden aircondition, har forskere ved Oak Ridge National Laboratory, fundet ud af, at i bykørsel er det mest økonomisk at få frisk luft ved at rulle ruderne ned. Her er hastigheden så lav, at den ændrede luftstrøm ikke betyder noget for økonomien. Men dette billede ændrer sig, når farten kommer op på 120 km/t. Så er det  pludselig dyrest at køre med åbne  vinduer.

Her bruger bilen mindre brændstof, hvis den kører med lukkede ruder. Naturligvis vil der være endnu mere at spare, hvis man slukker for  AC-anlægget, men hvis man vil afkøles er det altså billigst at bruge aircondition, hvis man kører 120 km/t eller over.

 

Kilde: Politiken Tjek

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net