• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Nu kan 17-årige få kørekort


Nu kan 17-årige få kørekort

For to år siden blev et lovforslag om kørekort til 17-årige behandlet og forkastet i Folketinget. Nu indføres en treårig forsøgsperiode, hvor 17-årige skal have lov til at køre bil i selskab med en ældre og mere erfaren bilist. Formålet er – ikke overraskende - at øge trafiksikkerheden blandt de helt unge bilister.

Kørekort lille.jpgDe helt unge bilister og motorcyklister har altid været overrepræsenteret i ulykkesstatistikkerne. De har således seks til syv gange større risiko for at blive involveret i en trafikulykke med dræbte eller  tilskadekomne til følge end aldersgruppen 35-65 årige. Som led i at vende udviklingen indfører regeringen nu en forsøgsordning med gradueret kørekort, som betyder, at unge kan få kørekort allerede som 17-årige mod at have en erfaren bilist med i bilen, indtil de fylder 18 år. Andre lande som for eksempel Østrig og Holland har erfaring med at lade unge begynde at tage kørekort et år tidligere efter modellen med ledsaget kørsel. Også i Tyskland er ordningen i brug, og her er antallet af trafikulykker blandt unge faldet med 15-30 procent i halen på ordningen, hvor den 17-årige har en mere erfaren bilist med i bilen.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net