• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Nu kan bilen låses op og startes med en finger


Nu kan bilen låses op og startes med en finger

Den sydkoreanske bilproducent Hyundai har udviklet en fingeraftrykslæser, som sætter bilejeren i stand til at låse bilen op og starte den med sit fingeraftryk. Samtidig gør teknologien det betydelig vanskeligere at stjæle bilen.

 Teknikken er bygget ind i bilens dørhåndtag og tændingskontakt og præsenteres for offentligheden med modellen Hyundai Santa Fe, der blev vist frem på en bilmesse i Kina for nylig. Det skriver det engelske medie Autoblog.

Justerer automatisk
Flere førere vil være i stand til at registrere deres krypterede fingeraftryksdata på den samme bil ifølge Hyundai. Bilen vil så automatisk justere førersædets position ligesom også indstillingen af sidespejlene sker automatisk.

Hyundai-santa-fe_2019.jpg

Fremtidige opdateringer vil formentlig omfatte, at det biometriske system også justerer klimaanlæg og forskellige køreindstillinger som rattets position. Som det ser ud nu, vil den nye Santa Fe blive lanceret i Kina i første kvartal af 2019.

Regn, sne og solskin
Det fremgår i øvrigt ikke klart, om brugere kan låse bilen og starte den fuldstændig uden nøgler eller om nøglerne eksempelvis skal være i en lomme eller taske.

Ifølge Auto Express, som også har skrevet om Hyundais nye teknologi, har Hyundai forberedt systemet på at kunne modstå for eksempel regn, sol og koldt vejr for at sikre bilejeren mod problemer med at komme ind i bilen, hvis vejret driller. Hyundai lover, at systemet kun tager fejl i 1 ud af 50.000 forsøg.

For at undgå, at potentielle tyve begynder at skære bilejerens finger af, har Hyundai også sikret sig, at bilen tjekker, om fingeren er levende ved at måle dens elektriske impulser, inden den låser dørene op.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net