• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Nu rammer dieselskandalen også Bosch


Nu rammer dieselskandalen også Bosch

Følgerne af den verdensomspændende dieselskandale ser ud til nu også at ramme Bosch.

 Tyske anklagere overvejer at udstede en bøde til Bosch for at have forsynet VW med den motorstyringssoftware, bilproducenten brugte til at snyde med i udstødningstest tilbage i 2015.

Det, der blev starten på den verdensomspændende skandale, som siden har fået tilnavnet Dieselgate, og som har kostet VW bjerge af penge.

Det skriver Reuters.

202 mia. i bøde
Volkswagen har siden 2015 betalt 202 milliarder kroner i bøder og erstatninger for brugen af den ulovlige software til at dække over for høje niveauer af skadelige stoffer i udstødningen på sine dieselbiler.

Diesel pumpe gammel.jpg

Følgerne af Dieselgate har siden spredt sig som ringe i vandet og ser nu ud til også at ramme Bosch.

I USA gik VW og Bosch med til at betale mindst 10,6 milliarder kroner, som skal gå til at opdatere biler med den ulovlige software installeret eller ligefrem købe bilerne tilbage. Aftalen omfatter VW, Audi og Porsche med bestemte dieselmotorer.

En sandsynligvis kolossal bøde
Anklagere i Bosch’s hjemby Stuttgart hat taget hul på indledende øvelser i forhold til at udskrive en sandsynligvis kolossal bøde til Bosch. Det meldte Bosch selv ud i en pressemeddelelse i sidste uge.

Der Spiegel, et tysk ugemagasin, skriver, at VW undersøger mulighederne for at søge erstatning for op mod 7,5 milliarder kroner fra Bosch. VW afviser at kommentere på de rygter, mens Bosch udtaler, at samarbejdet mellem VW og Bosch går flere årtier tilbage, og at Bosch ikke kan forestille sig, at VW vil kræve erstatning fra Bosch.

Hvad der får VW til at tro, at koncernen kan kræve erstatning fra Bosch, når det tilsyneladende er VW, der har brugt softwaren fra Bosch på ulovlig vis fremgår ikke.

Læs artiklen på dbr.dk

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net