• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Nu skal nummerpladerne skrues fast


Nu skal nummerpladerne skrues fast

Regeringen vil nu indføre krav om, at nummerplader skal skrues fast for at undgå nummerpladetyverier. Antallet af nummerpladetyverier er steget i de seneste år. De stjålne nummerplader bliver bl. a. brugt til tyverier af benzin fra tankstationer;-men stjålne nummerplader anvendes også i forbindelse med røverier og banderelateret kriminalitet.

Nummerpladerne skal skrues fast med skruer eller bolte, der skal dækkes af en hætte.

En bilejer vil typisk kunne opfylde kravet med et værkstedsbesøg på en halv time og for 200-500 kr. Der er imidlertid ikke noget til hinder for, at man selv foretage fastmonteringen, hvis man vil spare pengene.

Prisen på et nyt sæt nummerplader er 1180 kr. For de bilejere, som med de ændrede regler undgår at blive udsat for tyveri af nummerplader, er der er således et betydeligt beløb sparet.

De ændrede krav til fastmontering af nummerplader vil blive indført med en indfasning på 24 måneder fra 15. november 2013. Herved sikres, at montering på værksted kunne ske som led i et ordinært værkstedsbesøg og dermed uden et ekstraordinært værkstedsbesøg.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net