• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Nu ved vi hvem Danmarks bedste håndværkere er


Nu ved vi hvem Danmarks bedste håndværkere er

De bedste håndværkere i 43 fag blev kåret til DM i Håndværk 2019.

Et rekordstort antal besøgende - godt 51.000 - gæstede DM i Skills 2019 eller DM i Håndværk i Næstved den 4.-6. april. De mange besøgende kom for at se 300 af landets dygtigste indenfor 43 faggrupper kæmpe om at blive den bedste til sit fag. Konkurrencen skærper desuden deres faglige niveau og viser omverdenen – heriblandt grundskoleelever, at der er et utal af muligheder blandt de mange erhvervsuddannelser.

I kategorien Danmarks bedste personvognsmekaniker 2019 vandt Daniel Balsby. Daniel arbejder hos medlem af Dansk Bilbrancheråd Molges Biler, og hans skole er TEC Hvidovre. Dansk Bilbrancheråd ønsker stort TILLYKKE både til Daniels og Daniels mester Claus Molge. På billedet ønsker rådets landsformand Henrik Pedersen tillykke med den traditionelle præmiecheck.

Politikere besøger også DM i Håndværk
Blandt de mange besøgende var der adskillige politikere. En af de politikere, der med stor entusiasme besøgte DM i Håndværk i Næstved var den tidligere transportminister socialdemokraten Magnus Heunicke.

- Det er meget inspirerende at komme på besøg her til DM i håndværk, og besøget giver helt klart en fornyet tro på fremtiden, siger folketingspolitikeren Magnus Heunicke (S).

Magnus Heunicke var voldsomt imponeret over den ildhu, de unge konkurrenter lagde for dagen i alle 43 konkurrencefag.

Daniel modtager check fra HP 2.jpg - Den faglige stolthed, der udstråler fra de mange unge mennesker, og som driver værket, er voldsomt smittende og fantastisk inspirerende, siger Magnus Heunicke, der gæstede DM i Skills med sine teenagedøtre Ella og Rakel.

Men batter det nok?
Dansk Bilbrancheråd spurgte Magnus Heunicke om initiativer som DM i Skills overhovedet er nok til at afhjælpe den voldsomme og voksende mangel på faglærte?

- Et til to år efter, der har været afholdt Skills kan man se en stor målbar stigning i antallet af unge, der søger ind på en erhvervsuddannelse i den by og det område, hvor Skills har været afholdt, så noget batter det i hvert fald, lyder det fra den erfarne politiker.

Magnus Heunicke, der er valgt i Næstvedkredsen havde sine to døtre med til Skills. På billedet står han med Ella på 14.

I øvrigt har Magnus Heunicke ikke interessen for politik fra fremmede. Hans far Henning Jensen var borgmester i Næstved fra 1988 til 2011.

Næste år afholdes DM i Skills / DM i Håndværk i Bella Center i København.Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net