• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Europa får flere miljøzoner


Europa får flere miljøzoner

udstødning billede.jpgSiden sidste sommer er der kommet flere miljøzoner i Europa. Blandt andet har Tyskland udvidet deres miljøzoner, og flere byer kommer snart med på listen.

Står du og skal på kør-selv-sommerferie, er det vigtigt at du hjemmefra sætter dig ind i de nuværende miljøgrænser. Alene i Tyskland har over 40 byer nu indført en såkaldt miljøzone, der skal begrænse udledningen af skadelige partikler i byområderne. Adgangen til de forskellige landes miljøzoner afhænger af den enkelte bils forureningsgrad. Faktorer som bilens alder, grad af miljøvenlighed og om det er en diesel eller benzinbil er med til at kategorisere bilen med enten et grønt, gult eller rødt miljømærke. De forskellige byområder kan kræve, at bilen enten skal være markeret med et gult eller grønt mærke for at kunne køre i området.

Gradvist vil flere og flere europæiske byer begynde at kræve det grønne mærke. Har bilen ikke det pågældende mærkat, risikerer man en bøde på omkring 40 Euro. Kriterierne for at få det grønne miljømærkat kræver at en benzinbil skal være indregistreret efter den 31. december 1992, og alle dieselbiler skal være indregistreret efter 31. december 2005.

Hvis du skal på kør-selv-ferie rundt i Tyskland skal du være opmærksom på, at der allerede nu kræves det grønne miljømærkat i byerne Bremen, Hannover, Leipzig og Berlin. Dog må udenlandsk indregistrerede biler køre i Berlin med gult mærke indtil 2014.

Læs mere om miljøzonereglerne her

Her kan du købe et grøn miljømærkat

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net