• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› 15. november er det et lovkrav, at nummerplader sidder ordentlig fast


15. november er det et lovkrav, at nummerplader sidder ordentlig fast

Fra d. 15. november 2015 skal nummerplader monteres så de ikke kan tabes eller fjernes.

Nummerplader skal være solidt monteret på køretøjet. Nummerplader på person- og varebiler skal fastgøres med mindst to skruer eller bolte. Det er valgfrit på andre køretøjer. Fastsætningen må ikke gå ud over nummerpladens læselighed. Skruer og bolte skal være dækket af en fastsiddende hætte i samme farve som det sted på nummerpladen, hvor hætten fastgøres. Den skal sidde så godt fast, at den kun kan fjernes med værktøj.

Nummerplader fra før 1. april 1976 og historiske nummerplader er fritaget for at opfylde kravene. De skal fastgøres på en måde, der passer til køretøjet. Se i øvrigt vedhæftede PDF med instruktioner.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net