• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Nyt dæk med gummi fra en ørkenbusk


Nyt dæk med gummi fra en ørkenbusk

Dæk med gummi fra en ørkenbusk, dækteknologi der reducerer brugen af brændstof og mål hos producenterne om reduktion af CO2, gør produktionen af dæk langt mere bæredygtig. En af de dækproducenter, der er kommet langt med produktion af dæk baseret på ørkenplanten Guayule, er japanske Bridgestone.

Bridgestone, som er verdens største dækproducent - sådan lige en slidbane foran Michelin, er lykkedes med at skabe et dæk, hvor andelen af naturgummi er helt erstattet af gummi fra planten Guayule. Denne plante er meget hårdfør og kan vokse i områder, som normalt ville være golde. Dermed reduceres presset på plantagerne med gummitræer, som kun kan vokse i tropiske egne.

Guayule mark gummi.jpg

- At have plantagerne i disse områder er dyrt transportmæssigt og indebærer en risiko for forsyningssvigt på grund af dårligt vejr. Derfor forsker vi intensivt i at skabe alternativer, der kan sikre forsyningen af gummi til produktionen, udtaler Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone Danmark.

Bridgestones langsigtede mål med guayule og andre organiske råmaterialer er at producere dæk med 100 pct. bæredygtige materialer i 2050.

Et af Bridgestones initiativer inden for bæredygtig produktion omfatter udviklingen af den næste generation af brændstofeffektiv dækteknologi, kaldet ologic.

- Ologic-teknologien blev udviklet til BMW’s elbil i3 og går ud på at udnytte synergien mellem stor dækdiameter og smal dækbredde. Resultatet er et dæk med markante forbedringer i luft- og rullemodstand, så man bruger mindre brændstof, og samtidig har dækket et godt vejgreb på våde veje, udtaler Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone Danmark.

Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling.

 

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net