• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Overvågning i bilen betaler sig ikke


Overvågning i bilen betaler sig ikke

Sladrehank. Forsikringsselskabet Alka tilbyder sine kunder 25 procents rabat på forsikringen, hvis de får installeret en sort boks, der sladrer om bilens hastighed og placering. Nu tilbyder også Topdanmark og Dansk Forsikring billigere forsikring, hvis kunden får installeret en såkaldt sort boks. Men hvis du bare vil have den billigste forsikring, er det ikke hos selskaberne med sort boks-rabatter, du skal lede.

3P8A5084.JPG Bliver bilen stjålet, kan boksen, der har indbygget GPS, hjælpe med at finde frem til, hvor bilen befinder sig.Det skriver Metroxpress, som har tal fra prissammenligningstjenesten Samlino.dk. For eksempel er både Lærerstandens Brandforsikring, Next og GF billigere, når det gælder ansvar og kasko på en Ford Fiesta. Billedet viser en endnu mindre bil - en VW Up.

Kan blive dyrt

Omvendt kan det gå hen og blive en dyr fornøjelse at have en sort boks installeret i bilen. Hvis du er skyld i et uheld, og bilens sorte boks afslører, at du kørte for stærkt, så stiger din selvrisiko. De første fem km/t påvirker ikke selvrisikoen, men derefter koster det 1.000 kr. pr. km/t, du har overskredet fartgrænsen. Kører du galt, modtager Alka oplysninger fra den sorte boks om, hvor uheldet er sket, bilens hastighed, acceleration og nedbremsning og med hvor stor kraft påkørslen er sket (G-påvirkning).

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net