• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› På med sommerdækkene og få dem efterspændt efterfølgende


På med sommerdækkene og få dem efterspændt efterfølgende

Solen smiler til os og temperaturerne stiger, hvilket bevidner, at det er tid til at få bilens vinterdæk skiftet ud med sommerdæk. Det er også det mest sikre for dig og din bil, idet temperaturene gerne er langt over 7 grader i dagtimerne. Her egner sommerdækkene sig bedre end vinterdæk, eftersom vinterdæk er blødere end sommerdæk, idet de er tilsigtet våde og glatte veje. Således får bilen en længere bremselængde med vinterdækkene på i det gode forårsvejr.

 

Derfor er der god grund til at få skiftet dæk på bilen nu. Skifter du selv dækkene på din bil, skal du være ekstra opmærksom på, at de spændes godt fast, så farlige situationer ikke kan opstå. Ydermere er det vigtigt, ligegyldig om det er en mekaniker eller dig selv, som skifter dæk på bilen, at dækkene bliver spændt efter igen efter et X antal kørte kilometer. Spændes dækkene ikke efter, vil det kunne resultere i rystelser, ualmindelige lyde og i værste fald at dækkene kan trille af, idet dækkene kan løsne sig. Mange glemmer at efterspænde dækkene på bilen, hvorfor dette er særligt vigtigt at huske på!

 

Skal du have skiftet din bils dæk fra vinterdæk til sommerdæk, eller skal dine dæk efterspændes, så kontakt dit lokale værksted. Du finder dit lokale værksted på siden her.       

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net