• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Pas på bilens væskebalance i sommervarmen


Pas på bilens væskebalance i sommervarmen

På varme forårs- og sommerdage er det ikke kun chaufføren, der skal passe på sin væskebalance. Bilens væskebalance skal også være i orden.

Det er nemt selv at tjekke tingenes tilstand under motorhjelmen. Når du kontrollerer oliestanden, skal du huske, at motoren skal stå stille nogle minutter (mange anbefaler fem), så olien får tid til at finde vej tilbage til bundkarret.

Herefter afslører oliepinden tydeligt, om motoren trænger til ekstra olie. Det er også ret nemt at tjekke, om der er tilstrækkeligt med kølervæske og bremsevæske på bilen. Væskestanden skal befinde sig mellem de markerede streger for maksimum og minimum på beholderne.

Lad værkstedet tjekke
Hvis I vil være helt sikre på, at alt omkring bilens væskebalance er i orden, er det en god ide at få kontrolleret bilens væsker ved et servicetjek på værkstedet. Det er ikke blot mængden men også kvaliteten af motorens væsker, der tæller. For eksempel kan bremsevæsken være ’slidt’ efter langvarig brug eller hård brug af bremserne. Bremsevæsken optager fugt fra luften, og det kan nedsætte bremsevæskens kogepunkt, hvilket kan føre til bremseproblemer.

Værkstedet kan tjekke bremsevæsken og vurdere, om den skal udskiftes. Værkstedet kan også vurdere, om kølervæsken skal udskiftes, og om kølesystemet i det hele taget fungerer, som det skal. Problemer med køleslanger, der viser tegn på defekt, er ikke ualmindeligt. Der kan også være tæring i køleren, som betyder, at det vil være en god ide at udskifte den, inden den bliver utæt.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net