• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› EU: Alle nye biler skal køre mindst 25 km/l i 2020


EU: Alle nye biler skal køre mindst 25 km/l i 2020

Fra 2020 må de nye biler hos forhandlerne i gennemsnit kun bruge fire liter benzin på at tilbagelægge 100 kilometer, lyder kravet fra EU-Parlamentet.

Bilindustrien arbejder for at skulle opfylde det eksisterende 2015-krav om en maksimal CO2-udledning på 130 gram pr. kilometer, men et nyt krav fra EU-parlamentet vil presse, for at gøre bilerne grønnere. 

Nye biler må gennemsnit maksimalt må udlede 95 g CO2/km fra år 2020, det svarer til godt 30 km/l . I 2025 skærpes kravet til mellem 68 og 78 gram CO2 pr. kilometer.

EU-Parlamentets krav er ikke garanteret at blive til virkelighed. Lovgivningen går nu videre til forhandling i EU's ministerråd, hvor de enkelte EU-landes regeringer sidder omkring bordet.

Allerede i dag findes der biler, der ligger under de foreslåede 2020-grænseværdier.

Kilde: Ingeniøren

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net