• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Regeringen vil ændre EU-lov for at kunne forbyde benzin- og dieselbiler


Regeringen vil ændre EU-lov for at kunne forbyde benzin- og dieselbiler

Regeringen tager fat på arbejdet med at ændre den EU-lovgivning, som forhindrer Danmark i at forbyde salg af benzin- og dieseldrevne biler.

Står det til regeringen, skal det fra 2030 ikke længere være muligt at købe benzin- og dieseldrevne biler i Danmark. Derfor rejser klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen til Bruxelles for at tage første skridt til at ændre den EU-lovgivning, der forhindrer de enkelte EU-lande i at forbyde salg af benzin- og dieseldrevne biler.

Det skriver Information.

Dan Jørgensen, klimaminister 09.2019.jpg

EU-regler siger nej
Et nationalt forbud mod salg af visse typer biler vil være i strid med EU’s typegodkendelsesdirektiv. Det viste et regeringsnotat fra sidste år, hvoraf det fremgik, at et decideret forbud mod benzin- og dieselbiler "formentlig" ikke vil være i overensstemmelse med reglerne for EU’s indre marked.

- Jeg tager til Bruxelles for første gang som klimaminister for at sætte det her på dagsordenen i primært Europa-Parlamentet og i EU-Kommissionen. Og så har jeg bedt om, at vi hurtigst muligt på det førstkommende ministerrådsmøde den 4. oktober kan have det som decideret punkt på dagsordenen, siger Dan Jørgensen til Information.

I dag kan en bil ifølge typegodkendelsesdirektivet sælges i hele EU, når den er godkendt i et EU-land. 

Udfasning i 2030
Dan Jørgensens åbenlyst urealistiske håb er at få opbakning til en fælles europæisk lovgivning, der siger, at alle lande skal udfase diesel- og benzinbiler fra 2030.

Andre europæiske lande som Frankrig, Spanien, Holland, Sverige og Irland har ligeledes annonceret stop for salg af nye benzin- og dieseldrevnebiler fra enten 2030 eller 2040. Personbiltransporten står i dag for omkring 12 procent af EU’s samlede CO2-udledning.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net