• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Renault tilbagekalder også biler


Renault tilbagekalder også biler

Renault tilbagekalder 15.800 Captur diesel-modeller, men understreger, at virksomheden ikke benytter sig af snydesoftware á la det, som VW blev afsløret i at bruge. Ikke desto mindre faldt Renaults aktier mere end 20 procent i sidste uge, efter at myndighederne besøgte tre af den franske bilproducents fabrikker. Besøgene kom efter forsøg, der viste, at udledningen af skadelige diesel NOx-partikler i laboratoriet var betydelig lavere end ude i den virkelige verden. Hvis det lyder bekendt, er det ikke så mærkeligt, for det var sådanne forsøg, der førte til afsløringen af, at VW har installeret snydesoftware i et utalt af koncernens biler for at give et billede af en lavere udledning af skadelige stoffer, end der reelt var tale om.
Renault-Captur_2014.jpg

For at undgå at havne i en lignende ubehagelig situation tilbagekalder Renault nu de 15.800 Captur dieselmodeller og tilbyder derudover en opdatering af motorsoftwaren i 700.000 andre Renault-modeller. Heriblandt omkring 1.000 Espace- og Kadjar-modeller solgt i Danmark, hvor ejerne nu bliver inviteret til at besøge deres værksted for at få opdateret deres bilers motorstyring. Derimod er ingen af de tilbagekaldte Captur-modeller solgt i Danmark.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net