• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Forhøjet selvrisiko giver penge i lommen


Forhøjet selvrisiko giver penge i lommen

Der er en pæn sum at spare, hvis selvrisikoen hæves med et par tusinde kroner.

Rudekuverterne fra forsikringsselskabet er der sjældent meget grin ved. Men udgifterne til bil-, hus-og indboforsikring kan skæres betragteligt ned ved at hæve selvrisikoen.

Ifølge prisammenlignings-portalen findforsikring.dk bliver en bilforsikring godt 2.000 kroner billigere ved at hæve selvrisikoen fra 0 til 3.000 kroner, en indboforsikring bliver  i gennemsnit 726 kroner billigere om året, hvis selvrisikoen hæves fra 0 til 1.000 kroner.

En husforsikring bliver i gennemsnit 1.329 kroner billigere, hvis selvrisikoen hæves fra 0 til 2000 kroner, mens 

Priserne er trukket fra forsikringsguiden.dk på baggrund af tilbud fra 16 af landets forsikringsselskaber.

- Tallene viser, at der er nemme penge at spare, hvis man er klar til at løbe en lidt større risiko, siger Kasper Kjems, marketingchef i findforsikring.dk.

Golf I 1974 1,4.jpg

Man skal dog ikke bare kaste sig ud i at ændre på sine forsikringer. Forbrugerrådet Tænk konstaterer, at det er en risikabel besparelse at spekulere i, og derfor skal man tænke sig ekstra godt om.

Overvej forhøjelsen
- Det kan være en fin øvelse at overveje, om ens selvrisiko skal sættes op eller ned, men man skal passe på med bare at banke selvrisikoen op for at spare penge uden i øvrigt at se på ens forsikringsbehov, siger Lea Markersen, der er jurist i Forbrugerrådet Tænk.

Derfor er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvad ens privatøkonomi kan tåle.

- Hvis du har en stærk økonomi, hvor det ikke slår dig ud af kurs, at du pludselig skal dække en stjålen taske, kan det måske være en idé at sætte selvrisikoen op for derved at spare penge på den årlige præmie. Men hvis du har en stram økonomi, og for eksempel ikke har råd til at erstatte din telefon eller din cykel, hvis den bliver stjålet, så ville jeg være varsom med at sætte selvrisikoen meget højt op, siger Lea Markersen.

Hvis økonomien omvendt er så stram, at der slet ikke er råd til at tegne en indboforsikring, så er en forsikring med en høj selvrisiko bedre end ingen forsikring. For så vil den årlige udgift til forsikringer -forhåbentlig -ikke vælte budgettet, men indboet er forsikret, hvis den helt store skade sker, siger Lea Markersen.

Familie på fire er prisberegner
Priserne er indhentet på forsikringsguiden.dk og beregnet for en familie på to voksne og to børn, der bor i et hus på 189 kvadratmeter uden kælder i Hvidovre.

Indboforsikringen har en sum på en million kroner. Familien har en tre år gammel VW Golf 1,4, som har både ansvar-og kaskoforsikring. Chaufføren er 42 år, har haft bil i syv år og kørt skadefrit i fem år.

Der kan være variationer i dækning, selvrisiko og antallet af selskaber, der matcher forsikringsbehovet.

Kilde: Findforsikring.dk.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net