• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Skal du på kør-selv-ferie denne sommer?


Skal du på kør-selv-ferie denne sommer?

Er årets sommerferie en kør-selv-ferie, så husk at pakke bilen med andet end badedyr. Først og fremmest er det vigtigt at medbringe kørekort, hvilket er lovpligtigt. Et dansk kørekort er gældende i alle EU-medlemslande og de tre EØS-lande (Island, Norge og Liechtenstein), mens et internationalt kørekort kræves ved længerevarende ophold i øvrige lande. Et internationalt kørekort koster 25 kr. og gælder et år – dette skal vises i forbindelse med det danske kørekort.

 

Ydermere skal man huske at medbringe sit pas, det blå sygesikringsbevis og bilens originale registreringsattest. Er der ikke EU-nummerplader på bilen, hvorpå der står DK, skal bilen have et DK mærke/skilt. Har bilen EU-nummerplader, men skal uden for EU’s grænser, så kræves et DK mærke/skilt. Det er også anbefalingsværdigt at medbringe bilens forsikringspapir. Skal man køre på sommerferie er det endvidere altid gavnligt at have en GPS, der kan opdatere trafiksituationen i tilfælde af kø, vejarbejde og deslige.

 

Af praktiske ting er det vigtigt at sørge for, at bilen er forsynet med vand, kølervæske, olie og sprinklervæske. Derudover bør man sikre sig, at der er korrekt dæktryk. Det er vigtigt at læsse bilen forsvarligt, så der eksempelvis ikke ligger noget i hattehylden, som kan kastes rundt og gøre skade i tilfælde af en koalition. Tillige er det vigtigt, hvis man har tagboks på bilen, at dennes maxvægt respekteres, da andet kan være aldeles farligt, hvis uheldet er ude.  

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net